Veelgestelde Vragen
Vind antwoorden op veelgestelde vragen over onze champagnes, bestellingen en meer.
Veelgestelde Vragen
Vind antwoorden op veelgestelde vragen over onze champagnes, bestellingen en meer.
Ja, je ontvangt een Track & Trace-link zodra je bestelling is verzonden.
Bewaar champagne op een koele, donkere plek, bij voorkeur liggend, op een constante temperatuur tussen 10-12°C.
Champagne komt het best tot zijn recht tussen 8-10°C.
Nee, champagne hoeft meestal niet gedecanteerd te worden. Bij bepaalde vintage champagnes kan het wel voordelen hebben – neem contact met ons op voor advies.
Champagne is een mousserende wijn, maar mag alleen zo genoemd worden als hij afkomstig is uit de Champagnestreek in Frankrijk én voldoet aan strikte productieregels. Andere mousserende wijnen heten bijvoorbeeld prosecco (Italië) of cava (Spanje).
De meest gebruikte druivensoorten zijn Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier.
Niet-vintage champagne is bedoeld om binnen 2-3 jaar te drinken. Vintage champagne kan vaak langer rijpen (5-10 jaar of meer), afhankelijk van het huis en de stijl.
- Non-vintage (NV): Gemaakt van druiven uit meerdere jaren; bedoeld voor constante huisstijl
- Vintage: Gemaakt van druiven uit één uitzonderlijk goed jaar; vaak complexer en exclusiever
Nee! Champagne is veelzijdig: het past perfect bij zeevruchten, sushi, lichte voorgerechten of zelfs frietjes met truffel. Het is niet alleen voor Oud & Nieuw!
De productie is arbeidsintensief, de regels zijn streng, en de rijpingstijd is lang. Daarnaast komt het uitsluitend uit een beperkte regio, wat de exclusiviteit verhoogt.
Lievelingsscène op film – maar in werkelijkheid is het zonde. Champagne open je langzaam, met een zachte “zucht”, zodat de bubbels behouden blijven.
Je kunt ons bereiken via e-mail op info@vinambrosia.com, via het contactformulier op onze website of klik op de whatsapp button onder aan de website. We reageren binnen 24 uur.
Ja, wij leveren ook aan horeca, bedrijven en evenementen. Neem contact met ons op voor een offerte op maat.
